Eat = "לאכול", האוכל הוא מרכיב חשוב מאוד בחיינו, ולכן הוא צריך להיות גם טעים וגם בריא. כמו שכותב רמב"ם - נפש בריאה בגוף בריא.

בתווית הנ"ל היו מתכונים אשר חלקם יהיו מאנשים שאני מכירה או הכרתי בעבר וחלקם יהיו מהאינטרנט - מתכונים שאני שיניתי קצת למתכונים בריאים יותר, או ערבבתי עם מתכון אחר להוספת טעם שונה או להפיכתו מחלבי לפרווה וכדומה. אבל גם אלה וגם אלה יהיו המתכונים שאני ניסיתי ולדעתי הם הכי טעימים!

*אני לא מכניסה לבית שלי מרגרינה, מרק עוף או כל רעל אחר, כלומר דברים / מוצרים לא בריאים ואף מזיקים, ולכן גם המתכונים שלי יהיו בהתאם.

Pray = "להתפלל", תפילה מהסידור / מהלב עלינו או על כלל ישראל, היא תפילה שנותנת לנו כוח; להמשיך הלאה כל יום ביומו, לקוות לטוב, ולעזור למישהו. זמן התפילה זה הזמן שלנו עם עצמינו והבורא יתברך, זה זמן יחוד עם עצמינו – כה חשובים.

תפילה זה גם לימוד יום-יומי על עצמינו כפרט וככלל. לימוד מהספרים או מהניסיון היום-היומי שלנו.

Love = "לאהוב", את עצמך, את המשפחה שלך, את הסובבים אותך, את המציאות אהבה אלוקית ואין סופית הרי היא כל-כך חשובה לכולנו.

אהבה, נותנת לנו כוח, מוטיבציה להמשיך הלאה.

לאהוב מקטן ועד גדול, לאהוב בלי שום תנאי, וללא כל סיבה.

~

רוזה-לי

Search This Blog

Tuesday, February 14, 2012

כבד עוף מטוגן עם בצל


כבד עוף עם ספגטי

הסוד בהכנת כבד, הוא לדעת מתי להפסיק לבשל אותו, כדי לא לגרום לו להיות קשה ולא נעים לאכילה,
המתכון הזה יעזור לכם להכין את הכבד כך שיהיה טעים, רך, ועסיסי.

מרכיבים:
1 ק"ג של כבד עוף
1 כפית דבש
½ 1 – 2 כפות מיץ לימון
2 – 3  בצלים גדולים,
3 – 4 כפות שמן
מלח פלפל,
2 – 4 עלי דפנה

אופן ההכנה:
***  לפני הכול יש להכשיר את הכבד על האש כדת וכדין.  איך צולים כבד?
1. לשטוף היטב את הכבד ולנקות מכל החיבורים, והחלקים הלבנים;
2. לחתוך לחתיכות בינוניות;
3. לשים את הכבד בקערה, להוסיף מיץ לימון ודבש, לערבב היטב ולתת לזה כמה דקות של השרייה;
4. לחתוך את הבצל לחתיכות דקות וקטנות ולטגן עד לזהבה, על אש בינונית, לערבב כל הזמן שלא יישרף, זמן הטיגון בערך 10-15 דק';
5. להוציא את הבצל המטוגן מהמחבת; (לא חובה)
6. מהכבד לשפוך את כל הנוזל שנוצר מההשריה, לשפוך אל תוך קערה, בהמשך נצטרף להשתמש ברוטב הזה;
7. להוסיף כף שמן למחבת ולהוסיף לשם את הכבד, לטגן על אש גדולה, תוך כדי ערבוב תמידי, עד לקבלת ציפוי פריך, זמן הטיגון בערך 7 דק',
*לא לטגן הרבה זמן כי אז הכבד יהיה קשה ולא טעים.
8. אח"כ אל תוך הכבד יש להוסיף את הרוטב (שנשאר מהכבד אחרי ההשריה), את הבצל המטוגן , ו 10-12 כפות מים.
9. להוסיף מלח, פלפל ועלי דפנה.
10. כשהמים ירתחו, להנמיך את האש לבינונית, ולבשל עוד כ-5 דק'.
11. לכבות את האש, לכסות את המחבת עם מכסה, ולתת לזה לנוח 5-7 דק' לפני האכילה.

*ניתן להגיש עם פירה תפו"א או עם ספגטי.


בתאבון!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis