Eat = "לאכול", האוכל הוא מרכיב חשוב מאוד בחיינו, ולכן הוא צריך להיות גם טעים וגם בריא. כמו שכותב רמב"ם - נפש בריאה בגוף בריא.

בתווית הנ"ל היו מתכונים אשר חלקם יהיו מאנשים שאני מכירה או הכרתי בעבר וחלקם יהיו מהאינטרנט - מתכונים שאני שיניתי קצת למתכונים בריאים יותר, או ערבבתי עם מתכון אחר להוספת טעם שונה או להפיכתו מחלבי לפרווה וכדומה. אבל גם אלה וגם אלה יהיו המתכונים שאני ניסיתי ולדעתי הם הכי טעימים!

*אני לא מכניסה לבית שלי מרגרינה, מרק עוף או כל רעל אחר, כלומר דברים / מוצרים לא בריאים ואף מזיקים, ולכן גם המתכונים שלי יהיו בהתאם.

Pray = "להתפלל", תפילה מהסידור / מהלב עלינו או על כלל ישראל, היא תפילה שנותנת לנו כוח; להמשיך הלאה כל יום ביומו, לקוות לטוב, ולעזור למישהו. זמן התפילה זה הזמן שלנו עם עצמינו והבורא יתברך, זה זמן יחוד עם עצמינו – כה חשובים.

תפילה זה גם לימוד יום-יומי על עצמינו כפרט וככלל. לימוד מהספרים או מהניסיון היום-היומי שלנו.

Love = "לאהוב", את עצמך, את המשפחה שלך, את הסובבים אותך, את המציאות אהבה אלוקית ואין סופית הרי היא כל-כך חשובה לכולנו.

אהבה, נותנת לנו כוח, מוטיבציה להמשיך הלאה.

לאהוב מקטן ועד גדול, לאהוב בלי שום תנאי, וללא כל סיבה.

~

רוזה-לי

Search This Blog

Sunday, February 12, 2012

(עוגת שוקולד חמה עם כדורי גלידה (פרווה

!!!אך, כמה שזה טעים
מרכיבים ל-6 מנות בכלי הגשה אישיים:
½ 1 כוסות קמח תופח
½  כוס קקאו (לא ממותק)
קורט מלח
1 כוס סוכר
¼ כוס שמן
3 ביצים     
כוס מים
כפית סוכר וניל
לרוטב:
¾  כוס סוכר לבן או חום
כפות קקאו
כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
1. לפני הכול... מחממים תנור ל- 180⁰, ומשמנים את הכלים האישים, ושמים אותם על מגש התבנית.
2. מנפים את הקמח והקקאו ישר אל תוך קערת המיקסר מוסיפים מלח והסוכר ומערבבים קלות. 
3. מערבבים את המים, הביצים, השמן וסוכר ווניל, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים יחד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחלקים לכלים האישים המשומנים מראש, ממלאים עד חצי מהגובה.
5. בכלי נפרד מכינים את הרוטב; מערבבים יחד את הסוכר והקקאו. מפזרים את התערובת על הבלילה שבכל כלי.
6. יוצקים בזהירות מעל לכל כלי את המים הרותחים כמעט עד הקצה.
7. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגה מרגישה ספוגית וקפיצית למגע.
8. להגיש מיד עם כדור גלידה פרווה או שמנת מתוקה מוקצפת פרווה אפשר לפזר אגוזים קצוצים מעל.
 הערות:
אפשר להכין את אותו מתכון בתבניות אפיה שונות ומשונות; אך חשוב לזכור להניח את התבנית על מגש אפיה לפני שיוצקים את המים החמים מעל, בכדי שלא ישפך בדרך לתנור.
א. תבניות שקעים עדיך מסיליקון – קל יותר להוציא ולשים בצלחת.
ב. תבנית עגולה קפיצית או לא של 28X28 ס"מ, משך האפייה אז מתארך לכ-35-40 דקות.

בתאבון!!!

תבנית קרמיקה

 תבנית שקעים  

תבנית שקעים סיליקון

תבנית קפיצית מידות 24, 26, ו-28

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis