Eat = "לאכול", האוכל הוא מרכיב חשוב מאוד בחיינו, ולכן הוא צריך להיות גם טעים וגם בריא. כמו שכותב רמב"ם - נפש בריאה בגוף בריא.

בתווית הנ"ל היו מתכונים אשר חלקם יהיו מאנשים שאני מכירה או הכרתי בעבר וחלקם יהיו מהאינטרנט - מתכונים שאני שיניתי קצת למתכונים בריאים יותר, או ערבבתי עם מתכון אחר להוספת טעם שונה או להפיכתו מחלבי לפרווה וכדומה. אבל גם אלה וגם אלה יהיו המתכונים שאני ניסיתי ולדעתי הם הכי טעימים!

*אני לא מכניסה לבית שלי מרגרינה, מרק עוף או כל רעל אחר, כלומר דברים / מוצרים לא בריאים ואף מזיקים, ולכן גם המתכונים שלי יהיו בהתאם.

Pray = "להתפלל", תפילה מהסידור / מהלב עלינו או על כלל ישראל, היא תפילה שנותנת לנו כוח; להמשיך הלאה כל יום ביומו, לקוות לטוב, ולעזור למישהו. זמן התפילה זה הזמן שלנו עם עצמינו והבורא יתברך, זה זמן יחוד עם עצמינו – כה חשובים.

תפילה זה גם לימוד יום-יומי על עצמינו כפרט וככלל. לימוד מהספרים או מהניסיון היום-היומי שלנו.

Love = "לאהוב", את עצמך, את המשפחה שלך, את הסובבים אותך, את המציאות אהבה אלוקית ואין סופית הרי היא כל-כך חשובה לכולנו.

אהבה, נותנת לנו כוח, מוטיבציה להמשיך הלאה.

לאהוב מקטן ועד גדול, לאהוב בלי שום תנאי, וללא כל סיבה.

~

רוזה-לי

Search This Blog

Tuesday, January 31, 2012

(פִירוֹשְקִי עם תפו"א בתנור (פרווה


פִירוֹשְקִי עם תפו"א בתנור  - מאכל רוסי מאוד טעים 

מצרכים למילוי:
5-6  חתיכות תפו"א
2 בצלים בינוניים
2-3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור טחון גס
1 ביצה

אופן ההכנה:
  1. חותכים את תפו"א לקוביות גסות, שמים בסיר עם מים ומבשלים עד שתפו"א נהייה רך, ברגע שהמים רתחו יש לשים מעל את עלי הדפנה.
  2. אחרי שתפו"א מוכן, שופכים את המים ומוצאים את עלי דפנה, ומכינים פירה. 
  3. מתבלים בפלפל ומלח.
  4. קוצצים דק את הבצל ומטגנים במעט שמן עד להזהבה, 
  5. מוסיפים את הבצל המטוגן לתוך הפירה ומערבבים היטב.  
  6.  מקציפים מעט את הביצהיוצקים לפירה, תוך ערבוב.
  7. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
  8. לתת למילוי להתקרר לטמפרטורת החדר. -> בינתיים מתחילים להכין את הבצק.

מצרכים לבצק:
0.5 ק"ג קמח
1 כוס מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1-2 ביצים
2-3 כפות שמן
½ כפית מלח

אופן ההכנה:
  1. לנפות את הקמח. להוסיף את המלח ולערבב.
  2. להוסיף את השמרים והסוכר, ולערבב.
  3. להוסיף את הביצים והשמן ואח"כ את המים החמים ולערבב היטב,
  4. ללוש היטב לקבלת בצק אחיד.
  5. לאחר-מכן, לחלק את הבצק ל-2 חלקים, מכל חלק לעשות שרוול לא עבה מידי, בערך 3 ס"מ.
  6. לחתוך לחתיכות (לא עבות מידי), ולגלגל לעיגולים.
  7. לקמח את השולחן ואת המערוך ולרדד את הבצק עד לקבלת צורה כמו פיתה קטנה.
  8. לשים בפנים את המילוי תפו"א (אם יצאו "פיתות" קטנות אז לשים כפית אחת, לגדולות כף אחת)
  9. להדביק לכל האורך את הקצבות ביחד.
  10. לשמן את תבנית האפייה, לשים את הפירושקי ברווחים ומעל למרוח עליהם ביצה.
  11. לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות, לאפות 20-30 דקות.

בתאבון!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis