5-6 חתיכות תפו"א
2 בצלים בינוניים
2-3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור טחון גס
- חותכים את תפו"א לקוביות גסות, שמים בסיר עם מים ומבשלים עד שתפו"א נהייה רך, ברגע שהמים רתחו יש לשים מעל את עלי הדפנה.
- אחרי שתפו"א מוכן, שופכים את המים ומוצאים את עלי דפנה, ומכינים פירה.
- מתבלים בפלפל ומלח.
- קוצצים דק את הבצל ומטגנים במעט שמן עד להזהבה,
- מוסיפים את הבצל המטוגן לתוך הפירה ומערבבים היטב.
- מקציפים מעט את הביצהיוצקים לפירה, תוך ערבוב.
- מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
- לתת למילוי להתקרר לטמפרטורת החדר. -> בינתיים מתחילים להכין את הבצק.
- לנפות את הקמח. להוסיף את המלח ולערבב.
- להוסיף את השמרים והסוכר, ולערבב.
- להוסיף את הביצים והשמן ואח"כ את המים החמים ולערבב היטב,
- ללוש היטב לקבלת בצק אחיד.
- לאחר-מכן, לחלק את הבצק ל-2 חלקים, מכל חלק לעשות שרוול לא עבה מידי, בערך 3 ס"מ.
- לחתוך לחתיכות (לא עבות מידי), ולגלגל לעיגולים.
- לקמח את השולחן ואת המערוך ולרדד את הבצק עד לקבלת צורה כמו פיתה קטנה.
- לשים בפנים את המילוי תפו"א (אם יצאו "פיתות" קטנות אז לשים כפית אחת, לגדולות כף אחת)
- להדביק לכל האורך את הקצבות ביחד.
- לשמן את תבנית האפייה, לשים את הפירושקי ברווחים ומעל למרוח עליהם ביצה.
- לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות, לאפות 20-30 דקות.
No comments:
Post a Comment