חלה מתוקה ל4 חלות: 2 ק"ג קמח לבן
2 כפות מלח
4 כפות שמרים יבשים
½1 - 2 כוסות סוכר (לפי הטעם)
4 כוסות מים חמימים
2 ביצים
3/2 כוס שמן לציפוי:ביצה טרופה
שומשום לזיגוג:¾ כוס מים רותחים
5 כפות סוכר אופן ההכנה:
- שמים את הקמח בקערה גדולה, ומערבבים אותו עם המלח.
- מוסיפים את השמרים, הסוכר והמים, ולאחר מכן את הביצים והשמן. לשים את התערובת היטב כחמש דקות. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף לו מעט קמח, וללוש בידיים משומנות. הבצק צריך להיות חלק ורך מאוד, אך כזה שמאפשר לעבוד אתו.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה, ומניחים לתפיחה במקום חמים, במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מפרישים חלה.
- לשים את הבצק דקות מספר על משטח מקומח ויוצרים ממנו את החלות בצורה הרצויה. מומלץ לשמן מעט את הידיים מאחר שהבצק רך מאוד.
- שמים את החלות בתבנית. מכסים, ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים, במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה.מורחים מורחים על החלות ביצה טרופה ומפזרים עליהן שומשום (או גרעינים אחרים לפי הטעם)
- אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-35 דקות עד להזהבה או עד שהחלות מקבלות גוון חום כהה. כשנראה שהחלות כמעט מוכנות, מכינים את הזיגוג: ממיסים את הסוכר במים רותחים, מוציאים את החלות מן התנור ומיד מערים עליהן בכף את הזיגוג הרותח. מוציאים את החלות מן התבנית, כדי שהתחתית שלהן לא תירטב מהזיגוג, ומצננים על רשת.* אפשר להכין את החלה עם קמח מלא (מעורבב עם קמח לבן) * בנוסף, ניתן לעשות את החלה פחות מתוקה (לפי הטעם)* ניתן להוסיף לתוך הבצק, לפני האפיה צימוקים, או פיצפוצי שוקולד - > אהוב על ילדים. (אפשר לקשט את החלה עם הילדים , מאוד כיף) בתאבון!!!
No comments:
Post a Comment