Eat = "לאכול", האוכל הוא מרכיב חשוב מאוד בחיינו, ולכן הוא צריך להיות גם טעים וגם בריא. כמו שכותב רמב"ם - נפש בריאה בגוף בריא.

בתווית הנ"ל היו מתכונים אשר חלקם יהיו מאנשים שאני מכירה או הכרתי בעבר וחלקם יהיו מהאינטרנט - מתכונים שאני שיניתי קצת למתכונים בריאים יותר, או ערבבתי עם מתכון אחר להוספת טעם שונה או להפיכתו מחלבי לפרווה וכדומה. אבל גם אלה וגם אלה יהיו המתכונים שאני ניסיתי ולדעתי הם הכי טעימים!

*אני לא מכניסה לבית שלי מרגרינה, מרק עוף או כל רעל אחר, כלומר דברים / מוצרים לא בריאים ואף מזיקים, ולכן גם המתכונים שלי יהיו בהתאם.

Pray = "להתפלל", תפילה מהסידור / מהלב עלינו או על כלל ישראל, היא תפילה שנותנת לנו כוח; להמשיך הלאה כל יום ביומו, לקוות לטוב, ולעזור למישהו. זמן התפילה זה הזמן שלנו עם עצמינו והבורא יתברך, זה זמן יחוד עם עצמינו – כה חשובים.

תפילה זה גם לימוד יום-יומי על עצמינו כפרט וככלל. לימוד מהספרים או מהניסיון היום-היומי שלנו.

Love = "לאהוב", את עצמך, את המשפחה שלך, את הסובבים אותך, את המציאות אהבה אלוקית ואין סופית הרי היא כל-כך חשובה לכולנו.

אהבה, נותנת לנו כוח, מוטיבציה להמשיך הלאה.

לאהוב מקטן ועד גדול, לאהוב בלי שום תנאי, וללא כל סיבה.

~

רוזה-לי

Search This Blog

Monday, January 30, 2012

לחם ביתי מקמח מלא


לחם ביתי מקמח מלא - פשוט להכנה!

מצרכים:
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 2 כוסות קמח לחם לבן
  • ½ 1 כפית מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ½ 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן
  • קמח לקימוח

אופן ההכנה:
1. מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה.
2. 
מוסיפים את המלח ומערבבים.
3. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים.
4. מוסיפים את המים ואת השמן ומערבבים בכף ליצירת בצק. 
5. לשים את הבצק שנוצר על משטח מקומח במשך כ-10 דקות, עד שיהפוך חלק, רך וגמיש ופחות דביק. 
6. מגלגלים את הבצק בקערה נקייה ומשומנת במעט שמן, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח. 
7. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו מעט ומעצבים ממנו צורה עגולה (או כל צורה אחרת), ומניחים על תבנית מקומחת. 
8. בעזרת סכין מעצבים מעל הלחם צורות שרוצים, ומפזרים מעט קמח מעל.
9. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את עצמו (כ-60-45 דקות בטמפרטורת החדר).
 
10. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200° כ-40 דקות, או עד שישחים והקרום יתקשה. 
11. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לצינון על רשת. 

ממתינים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.

בתאבון!!!



1 comment:

  1. יותר טעים מאשר בחנויות :))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis