- 2 כוסות קמח מלא
- 2 כוסות קמח לחם לבן
- ½ 1 כפית מלח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- ½ 1 כוס מים פושרים
- 2 כפות שמן
- קמח לקימוח
2. מוסיפים את המלח ומערבבים.
4. מוסיפים את המים ואת השמן ומערבבים בכף ליצירת בצק.
5. לשים את הבצק שנוצר על משטח מקומח במשך כ-10 דקות, עד שיהפוך חלק, רך וגמיש ופחות דביק.
6. מגלגלים את הבצק בקערה נקייה ומשומנת במעט שמן, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.
7. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו מעט ומעצבים ממנו צורה עגולה (או כל צורה אחרת), ומניחים על תבנית מקומחת.
9. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את עצמו (כ-60-45 דקות בטמפרטורת החדר).
11. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לצינון על רשת.
ממתינים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.
יותר טעים מאשר בחנויות :))
ReplyDelete