Eat = "לאכול", האוכל הוא מרכיב חשוב מאוד בחיינו, ולכן הוא צריך להיות גם טעים וגם בריא. כמו שכותב רמב"ם - נפש בריאה בגוף בריא.

בתווית הנ"ל היו מתכונים אשר חלקם יהיו מאנשים שאני מכירה או הכרתי בעבר וחלקם יהיו מהאינטרנט - מתכונים שאני שיניתי קצת למתכונים בריאים יותר, או ערבבתי עם מתכון אחר להוספת טעם שונה או להפיכתו מחלבי לפרווה וכדומה. אבל גם אלה וגם אלה יהיו המתכונים שאני ניסיתי ולדעתי הם הכי טעימים!

*אני לא מכניסה לבית שלי מרגרינה, מרק עוף או כל רעל אחר, כלומר דברים / מוצרים לא בריאים ואף מזיקים, ולכן גם המתכונים שלי יהיו בהתאם.

Pray = "להתפלל", תפילה מהסידור / מהלב עלינו או על כלל ישראל, היא תפילה שנותנת לנו כוח; להמשיך הלאה כל יום ביומו, לקוות לטוב, ולעזור למישהו. זמן התפילה זה הזמן שלנו עם עצמינו והבורא יתברך, זה זמן יחוד עם עצמינו – כה חשובים.

תפילה זה גם לימוד יום-יומי על עצמינו כפרט וככלל. לימוד מהספרים או מהניסיון היום-היומי שלנו.

Love = "לאהוב", את עצמך, את המשפחה שלך, את הסובבים אותך, את המציאות אהבה אלוקית ואין סופית הרי היא כל-כך חשובה לכולנו.

אהבה, נותנת לנו כוח, מוטיבציה להמשיך הלאה.

לאהוב מקטן ועד גדול, לאהוב בלי שום תנאי, וללא כל סיבה.

~

רוזה-לי

Search This Blog

Tuesday, January 31, 2012

!!!מרק תימני - טעייייים



מרק תימני - טעייייים!!! שיחממם לכם את החורף  
(המרק האהוב עלינו ביותר, אצלנו בבית זה נהפך למנהג, כל שבת בחורף מרק תימני זה(


ל-4 מנות: 
4  חלקי עוף (לפי מה שאוהבים: רגל, כרעיים וכו')
2  תפו"א חתוכים לקוביות גדולות
1  רסק עגבניות קטן
1  בצל

1  עגבנייה מגורדת במגרדת קטנה

2  שיני שום קצוצים
½  לימון סחוט
כף חוויג'

קורט הל

קורט מלח גס

¼ כוס גריסים (איזה שרוצים)

עלי כוסברה

אופן ההכנה:
א. מרתיחים מים בסיר עמוק, עד לגובה 2/3 מהסיר
ב. מוסיפים את חלקי העוף ומביאים לרתיחה (מנקים בעזרת כף את הלכלוך שנוצר מהעוף)
ג. מוסיפים לסיר; תפו"א, בצל שלם, רסק עגבניות, עגבנייה מגורדת, שום, מעט כוסברה קצוצה דק, כף חוויאג', קורט הל, קורט מלח - מערבבים את הכול ומביאים לרתיחה.
ד. בוררים את הגריסים ומוסיפים למרק להסמכה, (לא לסגור את הסיר עם המכסה)
ה. מוסיפים לסיר עלי כוסברה שלמים ומבשלים עוד כ-30 דק' על אש בינונית.
* להגיש עם חילבה ופיתה תימנית.
-----------------

חילבה
מרכיבים:
3 כפות חילבה (גרוס גס)
1 כף סחוג תימני מוכן (אם יש, אך לא חובה אפשר במקום להוסיף 1/4 כפית פלפל שחור)
1 לימון סחוט
1 כוס מים 
1 כפית מלח
כוסברה (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. משרים את החילבה במהלך יום, כאשר בערך כל 3 שעות שוטפים ומחליפים מים.
2. לאחר מכן במערבל חשמלי תוך כדי הוספת מים מערבלים עד אשר החילבה מוקצף ולבן.
3. שלב שלישי - (לא חובה) מוסיפים את הסחוג לפי הטעם כאשר המומלץ על כל 3 כפות חילבה 1 כף סחוג.
4. מתקנים טעמים, לימון ומלח לפי הטעם ועלי כוסברה מוסיפים לקראת הסוף ומערבבים שוב אבל לא להרבה זמן.
5. מגישים בצלוחיות עם מרק תימני או כתוספת.

בתאבון!!!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis