דג נסיכת הנילוס בתנור (קל להכנה... ומאוד טעים חם או קר) מצרכים:5 פרוסות של נסיכת הנילוסמיץ לימון (טרי או משומר) 5 גזרים מגורדים גס תיבול:3/4 ראש שום קלוף וכתושחופן עלי כוסברה קצוצה (לא חובה)1/2 כוס שמן זית (או רגיל)1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור1 כף פפריקה מתוקהמעט כמון*לבחירה אישית ניתן להוסיף תבלינים נוספים אופן ההכנה:א. יש לגרד את הגזרים במגרדת גסה -> ולהניח על התבניתב. יש לחתוך את הדג לריבועים בגודל מכובד, להשרות כחצי שעה במיץ לימון, ואז לשטוף כלות.ג. בכערה עמוקה לערבב את מצרכי התיבול, לערבב היטב ולטבול כל חתיכת דג ברוטב שנוצר מהתיבול, לאחר מכן, יש להניח את הדג ע"ג הגזרים.ד. יש לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כשעה ורבע בחום בינוני. ואז להסיר את הכיסוי ולאפות עוד שרבע שעה עד להשחמה קלה. בתאבון!!!
Eat = "לאכול", האוכל הוא מרכיב חשוב מאוד בחיינו, ולכן הוא צריך להיות גם טעים וגם בריא. כמו שכותב רמב"ם - נפש בריאה בגוף בריא.
בתווית הנ"ל היו מתכונים אשר חלקם יהיו מאנשים שאני מכירה או הכרתי בעבר וחלקם יהיו מהאינטרנט - מתכונים שאני שיניתי קצת למתכונים בריאים יותר, או ערבבתי עם מתכון אחר להוספת טעם שונה או להפיכתו מחלבי לפרווה וכדומה. אבל גם אלה וגם אלה יהיו המתכונים שאני ניסיתי ולדעתי הם הכי טעימים!
*אני לא מכניסה לבית שלי מרגרינה, מרק עוף או כל רעל אחר, כלומר דברים / מוצרים לא בריאים ואף מזיקים, ולכן גם המתכונים שלי יהיו בהתאם.
Pray = "להתפלל", תפילה מהסידור / מהלב עלינו או על כלל ישראל, היא תפילה שנותנת לנו כוח; להמשיך הלאה כל יום ביומו, לקוות לטוב, ולעזור למישהו. זמן התפילה זה הזמן שלנו עם עצמינו והבורא יתברך, זה זמן יחוד עם עצמינו – כה חשובים.
תפילה זה גם לימוד יום-יומי על עצמינו כפרט וככלל. לימוד מהספרים או מהניסיון היום-היומי שלנו.
Love = "לאהוב", את עצמך, את המשפחה שלך, את הסובבים אותך, את המציאות אהבה אלוקית ואין סופית הרי היא כל-כך חשובה לכולנו.
אהבה, נותנת לנו כוח, מוטיבציה להמשיך הלאה.
לאהוב מקטן ועד גדול, לאהוב בלי שום תנאי, וללא כל סיבה.
~
רוזה-לי
Search This Blog
Tuesday, January 31, 2012
דג נסיכת הנילוס בתנור
דג נסיכת הנילוס בתנור (קל להכנה... ומאוד טעים חם או קר) מצרכים:5 פרוסות של נסיכת הנילוסמיץ לימון (טרי או משומר) 5 גזרים מגורדים גס תיבול:3/4 ראש שום קלוף וכתושחופן עלי כוסברה קצוצה (לא חובה)1/2 כוס שמן זית (או רגיל)1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור1 כף פפריקה מתוקהמעט כמון*לבחירה אישית ניתן להוסיף תבלינים נוספים אופן ההכנה:א. יש לגרד את הגזרים במגרדת גסה -> ולהניח על התבניתב. יש לחתוך את הדג לריבועים בגודל מכובד, להשרות כחצי שעה במיץ לימון, ואז לשטוף כלות.ג. בכערה עמוקה לערבב את מצרכי התיבול, לערבב היטב ולטבול כל חתיכת דג ברוטב שנוצר מהתיבול, לאחר מכן, יש להניח את הדג ע"ג הגזרים.ד. יש לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כשעה ורבע בחום בינוני. ואז להסיר את הכיסוי ולאפות עוד שרבע שעה עד להשחמה קלה. בתאבון!!!
No comments:
Post a Comment