Eat = "לאכול", האוכל הוא מרכיב חשוב מאוד בחיינו, ולכן הוא צריך להיות גם טעים וגם בריא. כמו שכותב רמב"ם - נפש בריאה בגוף בריא.

בתווית הנ"ל היו מתכונים אשר חלקם יהיו מאנשים שאני מכירה או הכרתי בעבר וחלקם יהיו מהאינטרנט - מתכונים שאני שיניתי קצת למתכונים בריאים יותר, או ערבבתי עם מתכון אחר להוספת טעם שונה או להפיכתו מחלבי לפרווה וכדומה. אבל גם אלה וגם אלה יהיו המתכונים שאני ניסיתי ולדעתי הם הכי טעימים!

*אני לא מכניסה לבית שלי מרגרינה, מרק עוף או כל רעל אחר, כלומר דברים / מוצרים לא בריאים ואף מזיקים, ולכן גם המתכונים שלי יהיו בהתאם.

Pray = "להתפלל", תפילה מהסידור / מהלב עלינו או על כלל ישראל, היא תפילה שנותנת לנו כוח; להמשיך הלאה כל יום ביומו, לקוות לטוב, ולעזור למישהו. זמן התפילה זה הזמן שלנו עם עצמינו והבורא יתברך, זה זמן יחוד עם עצמינו – כה חשובים.

תפילה זה גם לימוד יום-יומי על עצמינו כפרט וככלל. לימוד מהספרים או מהניסיון היום-היומי שלנו.

Love = "לאהוב", את עצמך, את המשפחה שלך, את הסובבים אותך, את המציאות אהבה אלוקית ואין סופית הרי היא כל-כך חשובה לכולנו.

אהבה, נותנת לנו כוח, מוטיבציה להמשיך הלאה.

לאהוב מקטן ועד גדול, לאהוב בלי שום תנאי, וללא כל סיבה.

~

רוזה-לי

Search This Blog

Wednesday, July 25, 2012

עוגיות "אגוזים" עם ריבת חלב


מתכון לעוגיות "אגוזים" עם חלב מרוכז / ריבת חלב:
עוגיות הילדות שלי!!! :)

מרכיבים:
3 ביצים
200 גרם של חמאה
150 גרם של סוכר
3 כוסות קמח (200 מ"ל כוס)
קורט מלח
0.5 כפית אבקת אפיה

למילוי:
1 פחות חלב מרוכז מבושל כשעתיים לפני / ריבת חלב (עם חלב מרוכז מבושל יוצא יותר טעים)
* מבשלים ביחד עם הפחית - כלומר לא פותחים את פחית ריבת חלב.
1 כוס - אגוזים קלויים - לבחירה

אופן ההכנה:
מקציפים ביצים עם סוכר ומלח, מוסיפים את החמאה המומסת ואת הקמח עם אבקת האפייה. מערבבים במקסר / לשים את הבצק עד לקבלת תערובת אחידה.

מכינים מהבצק עיגולים קטנים , משמנים היטב עם שמן לבישול את תבנית האפיה המיוחדת להכנת העוגיות, מחממים את התבנית על האש לפני ששמים את הבצק, לאחר מכן אחרי שהתבנית מחוממת היטב, שמים עיגולי בצק סוגרים את התבנית ומינים על האש עד לקבלת גוון זהב, זהירות שלא ישרפו. לאחר מכן מחכים עד שהצורות יתקררן, משטחים קצבות שיהיו יפים. ממלאים חצי אחד בחלב מרוכז, ואז מעל מוסיפים חצי אגוז - אם רוצים, לא חובה. ומחברים עם החצי השני. 
אחרי שהכל מוכן, שמים במקרר שיתקרר. 
זה מאוד טעים כשקר. בתאבון!!!
תבנית אפיה - ניתן להשיג בשווקים או בחניות של הרוסים





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis